Financieel (weer) in balans

Budgetcoaching voor particulieren

Kiwa gecertificeerd

Betrouwbaar en discreet

Persoonlijke aandacht

Kom jij iedere maand uit met je geld?

Iedereen komt in een maand wel eens geld tekort. Maar wat doe je als dit een terugkerend probleem wordt? Na een ingrijpende gebeurtenis zoals ontslag, gezinsuitbreiding, scheiden, ziekte of overlijden, komt de financiële situatie vaak onder druk te staan. Daarnaast zijn de afgelopen jaren de vaste lasten alleen maar gestegen, en ook andere kosten zijn omhoog gegaan.  Dan heb je ook nog te maken met incidentele uitgaven, zoals een kapotte wasmachine bijvoorbeeld.

Je doet je best en denkt iedere keer weer: volgende maand gaat het vast beter! Maar steeds gebeurt er weer iets dat tegen zit of stuk gaat, waardoor je in dezelfde situatie blijft zitten. Je betalingen gaan steeds meer achter lopen, en herinneringen en aanmaningen volgen. Er is steeds minder ruimte om te besteden aan leuke dingen, en de wasmachine moet nu echt niet stuk gaan, want er is geen geld voor een nieuwe. 

Om niet verder in de problemen te komen kun je het beste direct actie ondernemen, zoals het inschakelen van een budgetcoach.

Nibud: 2021 financieel zwaar jaar

De werkloosheid groeit, het aantal mensen in de bijstand neemt toe en diverse bedrijven krimpen of sluiten. 2021 zal voor velen een financieel gezien zwaar jaar worden. Ook diegenen die niet direct geraakt worden door de crisis raadt het Nibud aan hun inkomsten en uitgaven op een rij te zetten en goed te bekijken hoeveel ze volgend jaar kunnen uitgeven. Blijf alert, zeker in tijden van crisis is het belangrijk om te weten waar je financieel aan toe bent.

Verandering begint bij in actie komen

Koomen Budget en Administratie is gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden van mensen met administratieve/financiële problemen. Als KIWA gecertificeerd Budgetcoach help ik je graag je financiële situatie inzichtelijk te maken, en een goede balans tussen inkomsten en uitgaven te krijgen én te houden.

Of het nu gaat om een afspraak voor de BespaarCheck, een eenmalig budgetadvies of een kort- of langdurig budgetcoachingstraject, je kunt bij mij terecht. Samen gaan we op zoek naar oplossingen die jij kunt volhouden om voorgoed je financiële zorgen uit de wereld te helpen. Wil je kennismaken en weten wat ik voor jou kan doen? Lees verder of neem direct contact op!

business-17610_1920

Ja, ik wil grip op mijn geld!

Wat kan ik dan allemaal voor je doen?

(Eenmalig) Budgetadvies

Voor ondernemers die voldoende hebben aan eenmalig advies

Budgetcoaching Traject

Voor ondernemers die wat meer begeleiding nodig hebben.  *Maatwerk

BespaarCheck Vaste lasten

Voor ondernemers die maandelijks minder willen betalen aan vaste lasten

Het kennismakingsgesprek

Iedere samenwerking begint met een kennismakingsgesprek bij jou thuis, en is uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend. Wat wordt er besproken tijdens dit gesprek? Allereerst gaat het erom dat wij elkaar leren kennen. We bespreken de reden dat je contact met me hebt opgenomen, en wat ik hierin kan betekenen. Ik geef informatie over wat je van mij kunt verwachten, maar ook vertel ik wat er van jou wordt verwacht. Je krijgt uitleg over het traject en de voorwaarden van de dienstverlening.

Kan ik je helpen, en wil je dit ook graag? Dan gaan we aan de slag!

BespaarCheck Vaste Lasten

Bij deze check kijken we samen naar de belangrijkste uitgaven en vaste lasten, en of er mogelijkheden zijn om hierop te besparen. Veel mensen kunnen geld besparen, maar hebben niet de tijd of de energie om dit uit te zoeken. Bovendien is het door alle pakketten, mogelijkheden en aanbiedingen lastig om een duidelijk beeld te krijgen. Ik neem je dit allemaal uit handen en zoek alles voor je uit. 

Budgetadvies

Eenmalig Budgetadvies

We inventariseren de maandelijkse inkomsten en uitgaven, en samen maken we een sluitend maandbudget. Je krijgt adviezen om te besparen en andere handige tips. Ook ontvang je een uitgewerkt verslag van alles wat we hebben besproken, zodat je hier altijd op terug kunt vallen als dat nodig is.

Budgetadvies met beperkte begeleiding

Wil je net wat meer begeleiding dan een eenmalig advies?
Ik biedt ook de mogelijkheid om het budgetadvies uit te breiden met beperkte begeleiding. De begeleiding is beperkt tot maximaal 3 huisbezoeken van een uur, met een lichte vorm van coaching en duurt maximaal 3 maanden.

Budgetcoaching

Hoe ziet een budgetcoaching traject eruit?

We maken een nette en overzichtelijke administratie. Hierdoor komt er weer orde in de chaos van cijfers en papieren. Samen zetten we alle inkomsten, uitgaven en eventuele schulden op een rij. We bekijken alle mogelijkheden om de inkomsten/omzet te verhogen en de uitgaven en vaste lasten te verminderen. Loop je achter met je administratie of betalingen? Dan help ik je hier ook bij. Verder krijg je veel tips en adviezen, en kun je bij mij terecht als je tussentijds vragen hebt, of gewoon wat extra steun of motivatie kan gebruiken.

Duur traject

De duur van het budgetcoachingstraject is afhankelijk van de situatie en het daarbij passende plan van aanpak. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 10 – 12 uur. Wanneer de administratie al redelijk op orde is, zal een traject korter duren dan bij een complexe situatie. Elk traject ziet er dus anders uit en je bepaalt de inhoud grotendeels zelf. De gemaakte afspraken worden vastgelegd, zodat helder is wat van elkaar verwacht wordt.

Alles weer onder controle?

In de laatste fase van het traject heb je alles weer onder controle. Je hebt weer overzicht en inzicht in je privé- en zakelijke administratie. Van chaos in je financiën ga je naar orde en structuur. Nu duidelijk is wat er binnen komt en wat je te besteden hebt, blijkt er vaak meer mogelijk dan je dacht. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst van je onderneming en rust in de thuissituatie.

Nazorg

Na afloop van het traject nemen we niet meteen afscheid. Na een aantal weken neem ik opnieuw contact met je op om te vragen hoe het gaat. We evalueren het traject en bespreken samen of er nog problemen zijn waar je tegenaan loopt. Als er verder geen vragen meer zijn en je hebt er vertrouwen in dat je zelfstandig verder kunt, bouwen we het contact af. Wel kunnen we de coaching omzetten in maandelijkse ondersteuning voor je privé- en/of zakelijke administratie.

Optioneel:

Administratieve ondersteuning

Voor mensen die (tijdelijk) wat extra hulp nodig hebben

Heb je om wat voor reden dan ook wat extra hulp nodig met bijvoorbeeld het (online) indienen van (zorg)declaraties, of het begrijpen en/of beantwoorden van brieven van de verzekering of belastingdienst? Dan kan ik je hier ook bij helpen.
Dat kan eenmalig zijn, maar ik kan je ook tijdelijk of structureel bijstaan. Vraag naar de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor Koomen Budget en Administratie?

bo-koomen
koomen-png-transparant

Persoonlijk contact

Betrouwbaar en discreet

Ik denk met je mee wanneer en waarmee jij dat wilt

KIWA gecertificeerd

Ruim 10 jaar administratieve ervaring

Vast bedrag per maand, geen verassingen

Goed bereikbaar, ook s` avonds en in het weekend

Aanleveren zoals jij dat wilt; digitaal of schoenendoos

Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking.
Jij bepaalt wat je uit wilt besteden en wat je eventueel zelf wilt blijven doen.

Veelgestelde vragen

Budgetcoaching

Een budgetcoach kan jou op het gebied van administratie en je financiën helpen. De taken van een budgetcoach zijn heel breed. Je leert bijvoorbeeld hoe een goede thuisadministratie wordt opgezet en bijgehouden, en hoe je een gezonde balans creëert tussen inkomsten en uitgaven.

In overleg wordt een budgetplan gemaakt dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen, welke is gericht op een betere balans tussen inkomsten en de uitgaven. Een budgetcoach helpt je hierbij door je te steunen, motiveren en adviseren.

Ook bij schulden kan ik je helpen, echter mogen niet problematisch zijn. Schulden zijn problematisch als deze niet binnen 3 jaar afbetaald kunnen worden. In dat geval zal ik je doorverwijzen naar de juiste instantie die je hier verder mee kan helpen

– Je hebt geen overzicht over je financiën
– Je situatie verandert (kind, ontslag, scheiden enz)
– Je staat vaak rood
– Je wilt sparen (voor een specifiek doel) maar het lukt niet
– Je weet niet waar je geld maandelijks naartoe gaat
– Je hebt betalingsachterstanden
– Je hebt (beginnende) schulden
– Je geeft meer geld uit dan er binnen komt
– Je administratie is een puinhoop
– Je wil minder betalen aan vaste lasten

Een budgetcoach is eigenlijk voor iedereen met financiële en administratieve zorgen. Helaas heeft eigenlijk iedere doelgroep op een bepaald punt in hun leven wel te maken met financiële problemen.

– Particulieren en ondernemers
– Jong en Oud
– Minima en hoge inkomens
– Alleenstaanden en gezinnen
– Tienermoeders
– Studenten
– Weduwe/Weduwnaar
– Enz.

Sommige mensen zijn gewoon niet goed in het bijhouden van hun administratie, of hebben dit nooit geleerd. Anderen hebben behoefte aan iemand die even met ze meekijkt of het allemaal goed gaat, of hebben na een ingrijpende gebeurtenis wat extra hulp nodig. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een geliefde, of een stressvolle periode door ziekte. Zo zijn er verschillende oorzaken voor financiële zorgen, en verschillende redenen om hier hulp voor in te schakelen.

Het doel is dat je dit zelfstandig voort kunt zetten. Lukt dat uiteindelijk toch niet? Dat geeft ook niet, dan kunnen we de budgetcoaching omzetten in maandelijkse ondersteuning, zodat ik je kan helpen bij de zaken waar jij nog hulp of begeleiding nodig hebt.

Nee. Er zal altijd eerst een intakegesprek plaatsvinden, meestal bij jou thuis. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos, en duurt maximaal 1 uur.

We bespreken de reden dat je contact met mij hebt opgenomen en jouw huidige financiële situatie, wensen en prioriteiten. En uiteraard wat ik hierin voor jou kan betekenen. Ook hoor ik graag wat je van mij (en het traject) verwacht. Na het gesprek kan ik een inschatting geven van de verwachte kosten en eventuele duur van het traject. 

Ook bij schulden kan een budgetcoach helpen, echter mogen deze niet problematisch zijn. Schulden zijn problematisch als deze niet binnen 3 jaar afbetaald kunnen worden. In dat geval zal ik je uiteraard doorverwijzen naar de juiste instantie die je hier verder mee kan helpen.

De duur van het budgetcoachingstraject is afhankelijk van de situatie en het daarbij passende plan van aanpak. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 8 – 12 uur. Sommige mensen zijn met enkele afspraken al genoeg op weg geholpen, anderen hebben wat meer of wat langer begeleiding nodig. Wanneer de thuisadministratie al redelijk op orde is, zal een traject korter duren dan bij een complexe situatie. Elk traject ziet er dus anders uit en je bepaalt de inhoud grotendeels zelf. De gemaakte afspraken worden vastgelegd, zodat helder is wat van elkaar verwacht wordt.

Een budgetcoachingstraject is maatwerk, en daardoor ook voor iedereen anders, echter zijn er veel dingen die in de meeste trajecten gelijk zijn. 

Een budgetcoachingstraject kan onder andere bestaan uit:

– Papieren ordenen
– Overzichtelijke administratie opzetten
– Huidige inkomsten, uitgaven en eventuele achterstanden en/of schulden in kaart brengen
– Oorzaak financiële problemen vaststellen en (ondersteunen met) het oplossen hiervan
– Achterstallige administratie behandelen
– Mogelijkheden extra inkomsten onderzoeken
– Vaste lasten en uitgaven waar mogelijk verlagen
– Hulp bij het aanvragen of wijzigen van toeslagen
– Budgetplan opstellen
– (Bespaar)tips en adviezen
– Nazorg en evaluatie

Budgetcoaching kost helaas wel geld. Wel zijn er een aantal mogelijkheden waarbij je budgetcoaching misschien geheel of gedeeltelijk vergoedt kunt krijgen.

Tijdens het vrijblijvende en kosteloze intakegesprek bespreken we uitgebreid je situatie, problemen en wensen. Op basis daarvan maak ik een inschatting van de inhoud, duur en kosten van het budgetcoaching traject.

Er zijn werkgevers die de kosten voor financiële coaching (gedeeltelijk of geheel) willen betalen,  en soms zijn daar ook “potjes” of bepaalde (persoolijke) budgetten voor. Je kunt een vertrouwelijk gesprek aanvragen bij je werkgever of de afdeling personeelszaken om je financiële zorgen te bespreken en te vragen naar de mogelijkheden voor (financiële) hulp hierbij.

Ook kan het in sommige gevallen vanuit een pgb betaald worden.

Uiteraard houd ik rekening met je situatie, en maken we samen goede afspraken over het betalen.

Jazeker! Niet iedereen heeft behoefte aan een kort of langdurig budgetcoachingstraject,  sommige mensen hebben voldoende aan aan 1 of enkele begeleidende gesprekken, of hebben bijvoorbeeld alleen hulp nodig bij het overzichtelijk maken van de administratie. Ook kan ik je helpen met besparen op je maandelijkse uitgaven en/of vaste lasten. Zo kijken we samen of je misschien dubbel betaald voor bijvoorbeeld verzekeringen, of zijn er andere vaste lasten die misschien wel goedkoper kunnen. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.